Gastcorrespondent Grenzen

Sykes_Picot_Agreement_Map_signed_8_May_1916

De Correspondent heeft een verhaal van mijn hand gepubliceerd over de Sykes-Picotovereenkomst, die de Britse en Franse diplomaten in 1916 in het geheim sloten. Heel erg leuk om op te mogen treden als Gastcorrespondent Grenzen!

De Sykes-Picotovereenkomst is een heel mooi voorbeeld van hoe gebeurtenissen in het verleden nog steeds een rol spelen in het heden. De lijnen die de Brit Mark Sykes en de Fransman François Georges-Picot op de kaart trokken vormen nog steeds de basis van de huidige grenzen in het Midden-Oosten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s