Drees was niet zo happig op Hongaren

GM_nummer_2

Het maartnummer van het Geschiedenis Magazine besteedt niet alleen aandacht aan de fascinerende Djenghis Khan, maar brengt ook een special over het actuele onderwerp ‘Nederland & zijn vluchtelingen’. Naast de Hugenoten en de Patriotten komen ook de Hongaarse vluchtelingen aan bod in een artikel van mijn hand.

Ditmaal staat de opstelling van de Nederlandse regering centraal. De Hongaren die in 1956 op de vlucht sloegen voor de Sovjettroepen, werden in Nederland met open armen ontvangen door de bevolking. Het kabinet Drees-III was minder enthousiast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s