Radio Rafelranden gaat de grens over!

Piece of Middle East

Vanochtend was ik te beluisteren op de Belgische zender Radio 1. In het actualiteitenprogramma Bonus vertelde ik meer over de Sykes-Picotovereenkomst. Die overeenkomst, waarin de Britten en de Fransen in 1916 de basis legden voor de huidige grenzen in het Midden-Oosten, houdt honderd jaar naar dato nog steeds de gemoederen bezig. Luister hier het Bonus-radiogesprek terug of sla mijn eerdere artikel over de Sykes-Picotovereenkomst voor de Correspondent er nog eens op na. Voor de langere aanloop naar de overeenkomst verwijs ik graag naar mijn boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s