Rollende Russische tanks?

M60A3

In de aanloop naar de NAVO-Top in Warschau is de oostgrens van Europa weer even helemaal terug in het nieuws. Overal verschijnen artikelen over heropleving van de oost-west-confrontatie tussen Rusland en het NAVO-bondgenootschap. Beide partijen organiseren ondertussen grootscheepse oefeningen. En in Westerse militaire kringen wordt net als tijdens de hoogtijdagen van de Koude Oorlog weer druk nagedacht over Russische aanvallen op Europa. Daarbij is ‘Suwalki Gap’ het nieuwe modewoord. Voor de Correspondent schreef ik een analyse over de Suwalki Gap, waarin ik in ga op de vraag: rollen de Russische tanks straks door Europa?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s