Van Maand van de Geschiedenis naar Nederland Leest

ivo-adam-small

En toen zat de Maand van de Geschiedenis erop! Het was een drukke maand met lezingen en debatten door het hele land. Naast het thema ‘grenzen’ – met als hoogtepunt een boeiend gesprek met Zihni Özdil tijdens het Geschiedenis Festival – stond daarbij voor mij ook het onderwerp ‘vluchtelingen’ centraal. Bijvoorbeeld tijdens WorldTalks & Co in de Stadsschouwburg Amsterdam, waar het ook ging over de bijdrage van migranten aan de bloei van Amsterdam in de Gouden Eeuw.

Gelukkig hoef ik niet meteen af te kicken, want ook in november staan er weer activiteiten op de agenda. Zo staat Nederland Leest dit jaar in het teken van ‘democratie’ met vragen als ‘Werkt democratie op Europees niveau? Is democratie wel bestand tegen de problemen van de 21ste eeuw? Hoe gaat ze om met migratie, populisme, terrorisme?’. Dat zijn vragen die ook in mijn boek en mijn publicaties aan de orde komen. Het wordt weer een mooie maand!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s