Bewegend beeld

europa-mercator

Het is een vraag die ik wel vaker krijg: waarom staan er niet meer kaarten in De rafelranden van Europa? Het antwoord is relatief simpel: het kost heel veel tijd en moeite om goede overzichtskaarten te maken (en het budget is niet onbeperkt). De zeven kaarten die het boek rijk is zijn het resultaat van vele uren onderzoeken én ontwerpen.

André Horlings recenseerde De rafelranden van Europa voor Historiek.net. Hij stelde niet alleen de vraag over het kaartenmateriaal, maar heeft bovendien zijn uitgebreide recensie doorspekt met animaties die een zeer welkome illustratie vormen van het verhaal van mijn boek. Een aanrader!

Horlings noemt De rafelranden van Europa op zijn beurt een ‘onmisbaar naslagwerk’. Zijn conclusie:’Van de Wijdeven is er in geslaagd de conflicten aan de rafelranden van en binnen Europa duidelijk leesbaar te ontrafelen’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s