Verhalen vertellen

Kirchick

Er bestaat een romantisch beeld van het schrijverschap, maar de harde realiteit is: een boek schrijven is hard werken. Soms zijn er van die dagen dat je zit echt zit te ploeteren om de juiste zinnen op papier te zetten. Maar het schrijven brengt ook hele leuke dingen met zich mee. Als een boek eenmaal af is, dan reis je rond om overal je verhaal te vertellen.

Zo bracht de Amerikaanse auteur James Kirchick de afgelopen dagen een bezoek aan Nederland om zijn nieuwe boek Het einde van Europa – Dictators, demagogen en de komst van donkere tijden te promoten. Zondag zat hij bij Buitenhof en maandag heb ik tijdens een lunch in Amsterdam uitgebreid met hem kunnen praten over de toekomst én het verleden van Europa. Een zeer inspirerend gesprek!

De dag erna ben ik zelf afgereisd naar het Brabantse Mierlo, het dorp van mijn jeugd. Mijn liefde voor boeken in het algemeen – en geschiedenisboeken in het bijzonder – is begonnen in de plaatselijke bibliotheek. Daar heb ik in een met bekende én onbekende gezichten gevulde zaal verteld over de rafelranden van Europa. En dat vertellen dat is misschien wel het allerleukste om te doen! Ook geïnteresseerd in mijn verhaal? Neem dan contact op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s