Dwarsliggers

Artikel7

Het Europees Parlement heeft ingestemd met het in werking stellen van de artikel-7-procedure vanwege het systematische ondermijnen van de rechtsstaat. Niet geheel verrassend verzet de Hongaarse regering zich met hand en tand. Daarbij wordt geen enkel middel geschuwd.

Niet alleen heeft premier Viktor Orbán aangekondigd naar het Europees Hof van Justitie te stappen om de volgens hem oneerlijk verlopen stemming aan te vechten, maar onder de noemer ‘Laat ze ons het zwijgen niet opleggen’ is ook een mediacampagne opgestart, waarin ook Judith Sargentini, Guy Verhofstadt en – natuurlijk – George Soros het moeten ontgelden.

VPRO Boeken tipt De spoken van Visegrád als ‘helder uiteengezet’ historisch perspectief bij de actuele ontwikkelingen in Hongarije, ofwel: ‘Terug in de tijd om Oost-Europese dwarsliggers van nu te begrijpen’.

Een gedachte over “Dwarsliggers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s