Het juiste moment

orbanlegtuit

Af en toe krijg je iets in je mailbox waarvan je gaat blozen. Vandaag was dat de recensie van De spoken van Visegrád in het nieuwe nummer van Geschiedenis Magazine. Vaste recensent Henk Slechte stelt dat het boek ‘precies op het juiste moment’ komt. Het ‘maakt duidelijk dat en waarom Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije een nostalgisch maar ongefundeerd verlangen hebben naar het onverwerkte interbellum’ en ‘maakt glashelder waarom de ‘spoken’ van Visegrád nu in hoge mate de politiek van deze vier Centraal-Europese landen bepalen en hun kijk op de Europese toekomst vertroebelen’.

Ook Mark Beumer van Kleio-Historia is positief over De spoken van Visegrád. In zijn recensie spreekt hij van een ‘leesbaar en helder geschreven’ werk, dat zich ‘ook leent voor het geschiedenisonderwijs’: ‘Het zou goed zijn delen van dit boek integraal te implementeren en leerlingen zo te laten doordringen van andere verledens alsook het belang van afzonderlijke tijdperken als de Middeleeuwen, die zo ontzettend belangrijk zijn geweest voor culturele identiteitsvorming van talloze landen en Europa’.

Een gedachte over “Het juiste moment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s