Een avond met Ian Kershaw

Kershaw

Het schrijverschap brengt af en toe bijzondere dingen met zich mee. Zo had ik het genoegen om te dineren met Ian Kershaw. Hij was in Nederland om zijn nieuwe boek Een naoorlogse achtbaan – Europa 1950-2017 te promoten. Onze gezamenlijke uitgever was zo vriendelijk om een diner te organiseren, waardoor ik de kans had om en petit comité met deze eminente historicus van gedachten te wisselen.

Kershaws nieuwe boek leverde natuurlijk gespreksstof – van de aanstaande Brexit tot de rafelranden van Europa – maar het was ook heel bijzonder om te spreken over zijn drijfveren en zijn werkwijze. En het boek? Net als De afdaling in de hel – Europa 1914-1949 is het weer een dikke aanrader!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s