Onwillige bondgenoten

HN_2019_4

De NAVO viert in 2019 zijn zeventigste verjaardag. Daarmee is het een van de langst standhoudende militaire allianties ooit, maar door de uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump lijkt het volgende lustrum op losse schroeven te staan.

Wie kijkt naar de levensloop van het bondgenootschap ziet dat Trumps kritiek niets nieuws is. Hoe zijn voorgangers over hun Europese bondgenoten dachten is niet alleen te lezen in De nieuwe rafelrand van Europa – De eeuwenlange voorgeschiedenis van Brexit en Trump, maar ook in een artikel dat ik daaruit destilleerde voor een dossier ‘Koude Oorlog’ in Historisch Nieuwsblad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s