Harde grens

border-stop

Vandaag in de Letteren-bijlage van De Standaard: een analyse door buitenlandredacteur Dominique Minten van de prominente rol die de grens tussen de republiek Ierland en Noord-Ierland speelt in het chaotische Brexit-dossier. Hij baseert zijn verhaal op een drietal boeken, waaronder het inzichtelijke The Border – The Legacy of a Century of Anglo-Irish Politics van de Ierse historicus Diarmaid Ferriter. En tot mijn blijdschap behoort ook De nieuwe rafelrand van Europa tot het drietal. Het resultaat? Een zeer lezenswaardige analyse.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s