Erdogans Syrische ambities

ErdoganNoordSyrie

Internationale media speculeren volop over de gevolgen van de Amerikaanse terugtrekking uit Noord-Syrië. Zoals de Turkse president Erdogan eind september ook al tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties uiteenzette, wil hij graag een ‘veiligheidszone’ creëren in Noord-Syrië. Die moet niet alleen onderdak bieden aan 2 miljoen Syrische vluchtelingen die nu nog in Turkije verblijven, maar dient tegelijkertijd als buffer tegen Koerdische milities. Waarom? Voor een antwoord op die vraag moeten we 100 jaar terug in de tijd. Voor Atlantisch Perspectief schreef ik eerder al een analyse over een lang gekoesterde wens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s