Brexit Day

Brexit Day

En toen was het dan zo ver: 31 januari, Brexit Day. Het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie is een slepend proces geweest (en dat is welbeschouwd ook nog niet echt afgerond omdat er nog geen akkoord is over de toekomstige relatie). Maar wie de geschiedenis van het Britse EU-lidmaatschap in ogenschouw neemt, moet concluderen dat de Britten van meet af aan altijd met één been buiten Europa hingen.

Ruurd Ubels van het Nederlands Dagblad interviewde mij over het Britse EU-lidmaatschap en de lessen die we daaruit zouden kunnen trekken. Jean Dohmen benaderde me om samen met Geert Mak, Rem Korteweg en Pieter Gerrit Kroeger om in het Financieele Dagblad mijn licht te laten schijnen over de sleutelmomenten in de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk in de EU. Wie nog meer wil weten over de Britse relatie met de EU door de eeuwen heen, kan natuurlijk altijd terecht in De nieuwe rafelrand van Europa.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s