Auteurs voor Vrijheid

Bevrijding

In 2020 gaat de viering van 75 jaar vrijheid gewoon door! De Schrijverscentrale en het Nationaal Comité 4 en 5 mei zijn een bijzonder project gestart: Auteurs voor Vrijheid. Ook ik ben een van de 75 auteurs die tijdens het Herdenkingsjaar het land in trekken om lezingen te geven.

De Auteurs voor Vrijheid staan stil bij verhalen over de Tweede Wereldoorlog en vragen aandacht voor belangrijke thema’s in onze samenleving, zoals vrijheid, verzet, de invloed van kolonialisme en de vluchtelingencrisis. 75 jaar na de bevrijding zijn deze onderwerpen nog steeds actueel en relevant.

Zelf vertel ik aan de hand van De nieuwe rafelrand van Europa ook over de veranderende rol van de Amerikanen als bevrijders en beschermers sinds de Tweede Wereldoorlog. Geïnteresseerd in mijn verhaal? Neem dan contact op met de Schrijverscentrale. Tot 1 november 2020 geldt een speciale korting voor optredens, lezingen en workshops van Auteurs voor Vrijheid, mogelijk gemaakt door het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s