Ruige tijden voor KLM

Politheli2-copy-1200x680

Normaal gesproken is het op luchthaven Schiphol een komen en gaan van vliegtuigen. Nu, midden in de coronacrisis, gaat het er heel anders aan toe. Bijna de hele vloot van KLM staat werkeloos geparkeerd op Schiphol, uit ruimtegebrek ook op sommige startbanen. De stilstand is desastreus voor de boeken van moedermaatschappij Air France-KLM, dus er wordt druk overlegd tussen de Nederlandse en Franse regering over mogelijke reddingsplannen.

Die waren er ook al in de eerste zeven jaren van de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij. Bijna alle aandelen belandden in handen van de Nederlandse staat. De eerste boekjaren waren dus ruig, maar de eerste vluchten ook. Voor het meinummer van Geschiedenis Magazine – dat nu overal in de winkel ligt – schreef ik een artikel over de eerste KLM-vlucht op 17 mei 1920. Want was dat eigenlijk wel de eerste vlucht?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s