De wereld na de Spaanse griep

SG - Bioscoop

Het lijkt momenteel het favoriete tijdverdrijf van experts en denktanks: speculeren over de wereldorde ná de coronacrisis. Het verleden biedt handvatten. Net na de Eerste Wereldoorlog trok de Spaanse griep een verwoestend spoor over de aardbol. Welke impact had dat op de relaties tussen landen na de oorlog?

Voor Clingendael Spectator schreef ik een analyse over de effecten van de Spaanse griep en eerdere pandemieën als de Zwarte Dood. Kernvraag: wat leert ons dat over de betekenis van de coronacrisis voor de internationale betrekkingen in de 21e eeuw?

Het is in zekere zin een vervolg op het artikel over de Spaanse griep in Nederland dat ik eerder schreef voor Historisch Nieuwsblad. Want hoe ging het daarna verder?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s