Europese supermacht Hongarije

Wie Hongaren vraagt naar hun geschiedenis, krijgt vaak een litanie van verloren veldslagen en wrede onderdrukkers te horen. Luister maar eens naar de ellenlange toespraken van premier Viktor Orbán op een van de talloze Hongaarse nationale herdenkingen.

Maar de Hongaren kennen ook momenten in hun geschiedenis waar ze met trots aan terugdenken. Denk bijvoorbeeld aan de tijd van de Oostenrijk-Hongaarse dubbelmonarchie of het bepaald niet onomstreden interbellum, waarover De spoken van Visegrád uitgebreid verhaalt.

De favoriet? De glorierijke periode van koning Matthias Corvinus (1443-1490). In Geschiedenis Magazine vertel ik over de man die van het koninkrijk Hongarije een Europese supermacht maakte waar Orbán jaloers op kan zijn.

Een gedachte over “Europese supermacht Hongarije

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s