De macht live

Nog maar een paar dagen en dan ligt De macht van het verleden eindelijk in de boekhandel! Mooi moment om bij VPRO OVT alvast een licht te laten schijnen over Poetins beruchte toespraak voorafgaand aan de ondertekening van de annexatieverdragen van de Oekraïense regio’s Loegansk, Donetsk, Cherson en Zaporizja.

En ook het interview met De Morgen bleek perfect getimed. Poetin ‘heeft het beeld geschetst van Rusland als een trotse natie, met een trots verleden. Maar ook met vijanden, vooral in het Westen, die Rusland altijd kleiner hebben willen maken, en die nu ook Oekraïne van zijn imperium wilden losweken. Als dat je framing is, kun je op den duur niet meer anders dan ingrijpen. Om zijn geloofwaardigheid te bewaren, moest hij overgaan tot de volgende stap.’ De macht van het verleden werkt twee kanten op…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s