De balanceeract van Viktor Orbán

Dat Hongarije dwarsligt in de NAVO en in de EU is bekend. En ook dat het Rusland niet helemaal wil loslaten. Het maakt allemaal onderdeel uit van een balanceeract die premier Viktor Orbán uitvoert. Door alle dossiers aan elkaar te verknopen, hoopt hij er het beste voor zijn land, zijn partij en zichzelf eruit te slepen.

Waar komt die opstelling vandaan? En hoe krijgt hij daar telkens weer de meerderheid van de handen in Hongarije voor op elkaar? De ‘illiberale democratie’ die Orbán heeft opgetuigd in Hongarije speelt een belangrijke rol, maar hij maakt ook handig gebruik van ook de macht van het verleden. Luister De Wereld van Bernard Hammelburg bij BNR voor een uitleg in 20 minuten.

Meer weten over het Verdrag van Trianon en de plek die dat inneemt in de Hongaarse geschiedenis? Lees dan De spoken van Visegrád of luister deze aflevering van de BNR Perestrojkast terug:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s