Tetris

Toen ik een tijdje terug de trailer voor de film Tetris op Apple TV+ voor het eerst zag, dacht ik direct: die moet ik zien! Het mag dan wel niet over de macht van het verleden gaan, maar een film die de 80’s, de Koude Oorlog en retro computers aan elkaar knoopt is voor mij onweerstaanbaar.

Hoewel de film de avonturen van de Nederlander Henk Rogers het Moskou van 1989 nogal romantiseert – inclusief achtervolgingen door KGB’ers in zwarte leren jassen – is het echte verhaal ook al heel bijzonder. Er zijn zelfs rollen voor de dubieuze Britse mediatycoon Robert Maxwell en de laatste leider van de Sovjet-Unie Michail Gorbatsjov. En dat allemaal in wat in essentie een strijd is om de rechten voor een computerspelletje.

Bij OVT vertelde ik hoe het extreem verslavende Tetris viraal ging en een weg vond vanachter het IJzeren Gordijn naar Nintendo’s legendarische Game Boy en meer dan 500 miljoen andere apparaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s