De macht op de shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2023

Juryvoorzitter Kathleen Ferrier maakte in het VPRO-radioprogramma OVT de shortlist met vijf genomineerden van de Libris Geschiedenis Prijs 2023 bekend. Ik zat aan de radio gekluisterd en maakte een klein sprongetje van blijdschap toen ik hoorde dat ook De macht van het verleden onderdeel uitmaakt van het illustere vijftal. Ontzettend mooi nieuws!

In gesprek met Trouw zegt Ferrier dat het belang van geschiedenisboeken, van het vertellen over het verleden, vooral duidelijk wordt in De macht van het verleden. ‘Hij laat zien dat we het vertellen van verhalen aan de verkeerde figuren overlaten. Dat is enorm actueel, kijk maar naar Rusland’, aldus de juryvoorzitter.

Het is wel nog even duimen draaien tot de prijsuitreiking tijdens een speciale live-uitzending van OVT op 29 oktober 2023. De Libris Geschiedenis Prijs maakt onderdeel uit van de Maand van de Geschiedenis, net als het Geschiedenis Festival op zaterdag 7 oktober 2023 in de PHIL in Haarlem. Daar worden traditiegetrouw de genomineerden geïnterviewd door historicus Wim Berkelaar en sta ik zelf ook op de planken met een duik in de geschiedenis van Polen.

Een gedachte over “De macht op de shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2023

Plaats een reactie