De toekomst van de EU?

De ratificatie van de Vrede van Munster

In De rafelranden van Europa beschrijf ik in het hoofdstuk over Europa ook hoe het Heilige Roomse Rijk (962-1806) gezien kan worden als verre voorloper van de Europese Unie, zeker in de periode na de hierboven afgebeelde Vrede van Westfalen. Voor de Internationale Spectator heb ik die gedachte verder uitgediept en probeer ik een antwoord te geven op de vraag welke lessen het Heilige Roomse Rijk kan leren voor de toekomst van de Europese Unie.

Ondertussen werk ik ook gestaag door aan ‘Intermarium’. Daar volgt binnenkort meer nieuws over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s